SALAM RAMADAN

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 12:27 AM

5



Sebulan sekarang ni terlalu singkat dan cepat kan?huhu.. tgk2 kte da nk abis da berpuasa,hehe.. pasni da xpayah da nk bgun sahur, xpyah da nk g bazaar ramadan yg sesak sgt2 tu ( pengalaman di bazaar Ramadan tasik permaisuri ) dan xpyah da nk tggu azan Magrib bru nk makan sepuas2 nya. TAPI, walaupun sume bnda yang aku btau tu xpyah da nk buat pasni tp ade bnda yang xpyah mksd aku x susah dibuat dan WAJIB kna buat, smayang 5 waktu dan lebih baik berjemaah ( jgn tnggu time traweh jek bru nk g masjid tu pn sbb ade mkn2 lepas traweh,haha.. bruk prangai..), bersederhana dalam hidup dan sabar selalu ( mulut tu jgn mencarut jek kje )... tu la agk sdih ble kte xdpat nikmat bulan Ramadan ni, bkn nikmat makan aym golek ke kuih2 yg besh2 di bulan Ramadan ke k tp nikmat iman tu... ade lgi beberapa hari ni, moh kte mkin da nk abis da ni mkin kuat ibadat kte k, bukan mkin kuat duk pk nk bju rya wana ape tahun ni or biskut bpe jenis tahun ni.

Sume bnda yg aku membebel ni aku tujukan kt aku sndri n para sahabat aku yg tersengaja membaca blog aku ni k,hehe.. mane2 yg terase tu cpt2 la tobat, aku pn nk tobat da ni,haha...

Udah2 byk lak aku membebel..haha..da la lme xupdate blog tetiba leyh lak bg ceramah free ni, hurm kepada kwn2 blogger n photografer sume sy meminta maap la xdpt nk update blog ni seelok2 nya sbb yg tidak boleh dinyatakan menyebabkn menimbulkn fitnah,haha..xde la grau jek..sje jek aku mls lorh,huhu...nnt rajin2 aku hupdates la gmbr aku k, byk sbnrnya tp mls nk upload,huhu..

Ok la salam silentshutter yg da mmg silent ni,hua3...