M | A | S | A

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 10:50 AM

13

Assalamualaikum.. 

mybe ni la entry terakhir aku untuk tahun ni, nnt2 la aku buh entry baru k, huhu..alhamdullillah, da 3 tahun aku dlm IPGM ni, berulat da aku ase dk bljr kt situ, aku ase sem ni adalah sem yang aku byk bazir msa, bazir duit aku,huhu..masa yg ade aku xluangkan gn bnda2 yang manfaat tuk stdy aku, hurm.. n sem ni la aku ase exm yang paling suck yang penah aku jwb, coz ade subjek yg aku xske tp terpksa stdy n jwb exm gak, hurm so aku hrap aku lulus la exm sem ni,amin.. pape pn utk sem dpn aku harapkan yg lebih baik dri sem lps,insyallah.. dlm duniawi photography ni lak aku nk bljr la cmne nk improve aku pnyer gmbr yg mcm smpah ni, haha so tahun ni aku nk tutup cter lme n bkak cter baru lak tok tahun dpn, harap2 kwn aku dapat share ilmu n perbaiki aku mne2 yg xbtl,hehe..

ok la skian la carutan aku tuk penghujung tahun ni, kpda kwn2 aku buat la kje yg berfaedah cuti2 ni ek ( bg yg cuti pjg la, klu yg kje tu buat cra kje jgn mls,haha..)

salam dr silentshutter 

B A N T I N G 17|10|09

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 3:20 AM

34

salam, 

entry ni da lma aku tggu nk luahkan,huhu..cume xkesempatan jek..

ok 1,2,3..go!

Dlm beberapa hari lgi nk abis nya bulan Syawal ktowg berkonvoi ke rumah sowg kawan ktowg di Banting, Selangor, spe owg Jawa Selangor tau la tmpat ni,hehe..banting+ moto= sakit pnggang tu,haha..pape pn thanks to bro Shazni coz telah menjemput ktowg g beraya n cuti2 Malaysia di Banting,huhu.. siap sponser tmpat penginapan dan makan skali tu,huhu..besh2 g Banting 

so bek xpyah melalut banyak2 kowg tgk jekla gmbr dlm blog aku ni, sowi la klu ade yg poyo2 n jiwang2 k,haha..layan jek k..

 

cover album,haha.. time sunset,walaweyh..


aktiviti melompat selepas da berkubang kt pntai, ni time da magrib,haha..

 

sje jek nk buat pewot kowg meraung2!

 

nyum3!

 

ape yg kowg nmpk lubang idung ke motor?haha..

 

bujang terlajak, nk berkenalan btau aku, ok!

 

huhu..penutup, 3owg anak dara ni sume da ade laki gn ank da,so xle nk msuk line la,haha

last pic tu mmg sje jek aku nk buat poyo2 n jiwang2,haha..xde pape pn sje jek k,haha..pape hal pn aku ttp aku k..

ok la salam.




CLIK2 + mODeL = OUTING yg bESh!

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 7:24 PM

12

salam kepada semua follower aku dan sume blogger,huhu..even aku tgh nk exm n bz gn stdy sume2, aku nk gak update entry aku kua outing gn geng2 yang aku ase mmg sume2 otai2 ni,huhu..outing ni diorgernize oleh Burt D60, thnks to bro burt yg mmg smpoi n bgus dlm segi membawa model2 yg cun2 n gedix2,haha.. kli ni ktowg outing di Taman Tasik Perdana, Key ElL laa..haha..tujuan outing aku ase burt nk buat bg ktowg kenal antara stu sama len, bljar2 bnda bru dlm teknik shoot pic dgn btl & enjoy! dlm bidang photografer ni,huhu..tu yg penting bg aku ,haha..

so 1,2,3 and go..!

 

shoot terawl aku,haha..sje jek nk shot time dowg xsdar bru la candid nme nyer,huhu..

 

renungan tajam, mmg seksi abis,huhu..

 

mcm gaya dlm mndapatkn angle yg cun, huhu..sowi la bro aku curi2 angle ko, newbie ag,haha..

 

ayu seyh, smile just for me plish!

 

huhu..merah menyala siot!

 

aku kesunyian oh pokok, alamak! haha..

 

sweet kapel gurls!

 

moment of truth!

 

pic yg aku pling ske dri segi pose n color dia,huhu..menjadi thnks peq ajr aku!

so tu jek la gmbr sedikit sebnyk yg mggambrkan outing aku aritu, n menggambrkan betapa teruknya aku dlm bidang ni,haha..byk ag bnda aku kna bljr kan kwn2,haha..

*sume2 gmbr ni adalah ori semata2 xde edit mggila, HDR ke ape ke xde,haha..sowi akak bucu..stelah bljr mensetting kamre dgn btl oleh peq, alhamdullilah la aku puas gn color dia,huhu..edit2 bese2 tu mksud aku men cerah gelap, pstu men layer2 ckit bg cun2,haha..tu jek*

last pic dari wonder pets,haha..

 

haha..ni la muka2 yg nek mto g sna len2 sume ade kete,kami jek miskin sume kaye,haha..thnks to bro yg bg pnjam fish eye @ dlm bhsa kampungnya mata ikan, ni mta ikan paus ni,mmh besar n wide gler,huhu.. 

last word to burt t ade outing ag ajak la kami wonder pets ni k,haha..thnks to kawan2 yg bru knal kt outing aritu k!

besh gler gak kepada model2 yg buat aku berdarah idung,ahakz..!

ok thnks, tu jek yg aku dpt mencarut dlm entry kli ni,haha..

(da2 aku nk exm lak, stdy la jang oi..!)



C A M E R O N H I G H L A N D S part 2

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 7:29 AM

4

salam satu malaysia,huhu..

BIG part 2 bru aku nk updates huhu..mmg lmbap jek aku ni, yela gn exm sume nk kna stdy la ye dop,huhu..so enjoy la bberapa pic yg aku ase besh (syok sndri sbenarnya,haha..)

enjoy!!

 

pekan koboi strawbery

 

satu budak hitam

 

ladang teh

 

bunga ros-rosKU

semalas2 aku akhirnya aku update gak,haha..pape jek la aku ni,hehe..t ade byk ag bnda aku nk update so ajin2 la jnguk n komen pic aku k,

salam :)