M | A | S | A

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 10:50 AM

13

Assalamualaikum.. 

mybe ni la entry terakhir aku untuk tahun ni, nnt2 la aku buh entry baru k, huhu..alhamdullillah, da 3 tahun aku dlm IPGM ni, berulat da aku ase dk bljr kt situ, aku ase sem ni adalah sem yang aku byk bazir msa, bazir duit aku,huhu..masa yg ade aku xluangkan gn bnda2 yang manfaat tuk stdy aku, hurm.. n sem ni la aku ase exm yang paling suck yang penah aku jwb, coz ade subjek yg aku xske tp terpksa stdy n jwb exm gak, hurm so aku hrap aku lulus la exm sem ni,amin.. pape pn utk sem dpn aku harapkan yg lebih baik dri sem lps,insyallah.. dlm duniawi photography ni lak aku nk bljr la cmne nk improve aku pnyer gmbr yg mcm smpah ni, haha so tahun ni aku nk tutup cter lme n bkak cter baru lak tok tahun dpn, harap2 kwn aku dapat share ilmu n perbaiki aku mne2 yg xbtl,hehe..

ok la skian la carutan aku tuk penghujung tahun ni, kpda kwn2 aku buat la kje yg berfaedah cuti2 ni ek ( bg yg cuti pjg la, klu yg kje tu buat cra kje jgn mls,haha..)

salam dr silentshutter 

B A N T I N G 17|10|09

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 3:20 AM

34

salam, 

entry ni da lma aku tggu nk luahkan,huhu..cume xkesempatan jek..

ok 1,2,3..go!

Dlm beberapa hari lgi nk abis nya bulan Syawal ktowg berkonvoi ke rumah sowg kawan ktowg di Banting, Selangor, spe owg Jawa Selangor tau la tmpat ni,hehe..banting+ moto= sakit pnggang tu,haha..pape pn thanks to bro Shazni coz telah menjemput ktowg g beraya n cuti2 Malaysia di Banting,huhu.. siap sponser tmpat penginapan dan makan skali tu,huhu..besh2 g Banting 

so bek xpyah melalut banyak2 kowg tgk jekla gmbr dlm blog aku ni, sowi la klu ade yg poyo2 n jiwang2 k,haha..layan jek k..

 

cover album,haha.. time sunset,walaweyh..


aktiviti melompat selepas da berkubang kt pntai, ni time da magrib,haha..

 

sje jek nk buat pewot kowg meraung2!

 

nyum3!

 

ape yg kowg nmpk lubang idung ke motor?haha..

 

bujang terlajak, nk berkenalan btau aku, ok!

 

huhu..penutup, 3owg anak dara ni sume da ade laki gn ank da,so xle nk msuk line la,haha

last pic tu mmg sje jek aku nk buat poyo2 n jiwang2,haha..xde pape pn sje jek k,haha..pape hal pn aku ttp aku k..

ok la salam.




CLIK2 + mODeL = OUTING yg bESh!

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 7:24 PM

12

salam kepada semua follower aku dan sume blogger,huhu..even aku tgh nk exm n bz gn stdy sume2, aku nk gak update entry aku kua outing gn geng2 yang aku ase mmg sume2 otai2 ni,huhu..outing ni diorgernize oleh Burt D60, thnks to bro burt yg mmg smpoi n bgus dlm segi membawa model2 yg cun2 n gedix2,haha.. kli ni ktowg outing di Taman Tasik Perdana, Key ElL laa..haha..tujuan outing aku ase burt nk buat bg ktowg kenal antara stu sama len, bljar2 bnda bru dlm teknik shoot pic dgn btl & enjoy! dlm bidang photografer ni,huhu..tu yg penting bg aku ,haha..

so 1,2,3 and go..!

 

shoot terawl aku,haha..sje jek nk shot time dowg xsdar bru la candid nme nyer,huhu..

 

renungan tajam, mmg seksi abis,huhu..

 

mcm gaya dlm mndapatkn angle yg cun, huhu..sowi la bro aku curi2 angle ko, newbie ag,haha..

 

ayu seyh, smile just for me plish!

 

huhu..merah menyala siot!

 

aku kesunyian oh pokok, alamak! haha..

 

sweet kapel gurls!

 

moment of truth!

 

pic yg aku pling ske dri segi pose n color dia,huhu..menjadi thnks peq ajr aku!

so tu jek la gmbr sedikit sebnyk yg mggambrkan outing aku aritu, n menggambrkan betapa teruknya aku dlm bidang ni,haha..byk ag bnda aku kna bljr kan kwn2,haha..

*sume2 gmbr ni adalah ori semata2 xde edit mggila, HDR ke ape ke xde,haha..sowi akak bucu..stelah bljr mensetting kamre dgn btl oleh peq, alhamdullilah la aku puas gn color dia,huhu..edit2 bese2 tu mksud aku men cerah gelap, pstu men layer2 ckit bg cun2,haha..tu jek*

last pic dari wonder pets,haha..

 

haha..ni la muka2 yg nek mto g sna len2 sume ade kete,kami jek miskin sume kaye,haha..thnks to bro yg bg pnjam fish eye @ dlm bhsa kampungnya mata ikan, ni mta ikan paus ni,mmh besar n wide gler,huhu.. 

last word to burt t ade outing ag ajak la kami wonder pets ni k,haha..thnks to kawan2 yg bru knal kt outing aritu k!

besh gler gak kepada model2 yg buat aku berdarah idung,ahakz..!

ok thnks, tu jek yg aku dpt mencarut dlm entry kli ni,haha..

(da2 aku nk exm lak, stdy la jang oi..!)



C A M E R O N H I G H L A N D S part 2

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 7:29 AM

4

salam satu malaysia,huhu..

BIG part 2 bru aku nk updates huhu..mmg lmbap jek aku ni, yela gn exm sume nk kna stdy la ye dop,huhu..so enjoy la bberapa pic yg aku ase besh (syok sndri sbenarnya,haha..)

enjoy!!

 

pekan koboi strawbery

 

satu budak hitam

 

ladang teh

 

bunga ros-rosKU

semalas2 aku akhirnya aku update gak,haha..pape jek la aku ni,hehe..t ade byk ag bnda aku nk update so ajin2 la jnguk n komen pic aku k,

salam :)



C A M E R O N H I G H L A N D part I

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 10:18 PM

10

Salam kepada sume..

aku da kmbali mengupdate blog aku ats sbb musabab yg aku sndri xtau knape aku da lme xupdate blog aku ni,haha.. aku bru blik dri kem Bina Insan Guru siri 4 di Cameron Highlands, ktowg buat kem kt Kmpung Sedia, Tanah Rata.. stu2 nya kmpung melayu yg ade di Cameron Highlands,huhu.. utk siri 4 ni tujuan ktowg kt sana lebih kepada kembara sosial dan aktiviti anak angkat so slame aku kt sna ade la ole2 ckit tok kwn2 aku dlm blog ni,haha.. so enjoy la tgk gegambor yg xseberapa ni k, coz ujan tkt camre kna ujan,haha..

 
banner kem BINA INSAN GURU

 
strawbery!

 
anggur masam..

 
dessert ktowg lpas melantak lunch, nyum3! tobat besh!

 
tauke besar Taman Agro a.k.a bpak angkat ktowg

 
adik beradik angkat-KU


mawar berduri, AWAS!

 
aku men petik jek,haha..

tggu part II k, byk ag nk upload gmbr tp sume gmbr xlwa la, coz aku xreti nk amik pic lwa2 ni, yela newbie ag,haha..

HELLO!! UNDER_construct_ION :P

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 11:18 AM

6

assalamualaikum...

silentshutter is back..!
tp xsepenuhnya la tgh edit2 blog tkr sna sni bg idup ckit blog aku ni,haha..ape pn aku alu2 kan idea2 yg bernas n membina tuk tmbah idea ape ag aku nk buh dlm blog aku ni bg ceria2 ckit,hehe.. ok la t ade paper komen la ek, salam...

gemPAR_kaN BloG aku!!!

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 7:16 AM

12

salam rya kepada sume,huhu..

entry kli ni sje jek nk kasi gempak,haha..

ni aku nk buat pengumuman awam kepada sume2 kengkawan aku n follower aku, bahawa aku dgn secra officialnya ingin mmberHENTIkan blog aku buat sementara waktu dan msa aku kembali tidak diketahui ble msa nya kerana ade sbb musabab yang aku sndri xtau dan memberi masa tok aku nk luangkan msa dgn wt asemnt dan exam yg semakin dkt ni,haha..

no picca, no entry bru tp aku still akn melawat rkan2 blog aku,haha..jgn ditnya knape aku stop jap k,haha..mybe fotoblog aku yg daif ni akn diupdate len2 msa yg aku sndri xtau,haha..

ok la time la salam aku yg terakhir dlm blog ni.

assalamualaikum..

S E L A M A T T I N G G A L S E M U A!!!

kad GhaYEr..

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 10:40 AM

7

salam, ni la kad2 ghaye elektronik yg aku dpt dr member2 blogger aku,huhu..thnks k,huhu..

 
dari dinda ku munirakirana (*sowi2 jangan mjok ek,hehe..)

 
dari burt

 
dari faarihin

 
dri lynsyhira


 dri bdk comel ni si putihpurple



dri akulensa

kpda sesuma yg bg kad ghaye yg cun melecun ni, thnks k,huhu..

S E L A M A T H A R I R A Y A A I D I L F I T R I
maap zahir dan batin!

SElamaT HAriey RayoOO!!

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 4:34 PM

17



assalamuaalaikum sume2 kengkawan aku,
msti kowg menyampah nk tgk blog aku yg xuptodate lgsg ni kan?haha..
berhabuk, bersawang, sampah penuh, berdaki,sume2 la yg xbesh2 dlm blog aku nie, aku pn xtau ape yg aku buat smpi aku xde msa nk upload gmbr2 ni, kerana asement ka? kerana xde picca bru ka? ataupun kerana aku sudah malas ka?haha..pape jekla,huhu

pejam celik pejam celik da nk dekat sebulan kite pose, tp dlm sebulan tu ckup ke kite pose?haha..mari kte muhasabah diri k dan tepuk dada tnya la iman masing2, hurm..sebulan aku pose ase xckup lagi amal ibadat yg aku buat, owg bulan pose ni la berebut nk buat pahla aku lak duk melilau-lilau dpn PC tah cri ape, hurmm..terawih tahun ni pn leyh kre pki jri jek aku pgi, mngaji pn ikut mood,ish3 (mengaji pn ade ikut mood,truk2 tol aku ni) pose tahun ni aku ase xdapat pape pn, xde kesan dlm idup aku, nk kta excitd nk raya xde da la kot,huhu..da besau ape nk kesah raya2 ni, sme jek gn x raya,haha.. tu la aku ble da mkin besar makin jauh dgn tuhan,hurm aku harap idup aku diberkati Allah SWT, aminn.. bulan ramadhan yg ade bpe kerat hari jek lgi ni aku harap dpt penuhkn dgn masa mendkti gn tuhan, insyaallah..

hurm da la tu asyk membebel jek dlm fotoblog aku ni,haha.. raya2 weh, kepada sume rakan2 aku xkre la yg blogger ke yg bdk kelas ke spe2 lah yg kenal aku, aku nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maap Zahir dan Batin la ek, dan juga kepada housemate : faris, anep, peq dan zahir, tlg halalkn mkn minum yg terlebih ke ek?kre cincai la lebih2 tu,haha..

anyway asemnt pn da melambak gn exm pn da nk dkt kalu blog aku tu smpah da byk sgt so mintk maap la, kte buat yg pnting dlu ek?huhu..phm2 la ek

ag stu, aku mintak maap la klu kad rya aku hampeh, otak da msuk air, tu jek aku termampu gn keadaan aku skng ni, i,m sowie!hehe..

ok la salam perantau,huhu..

(*tahun ni aku rya kt tanOH meRoh, Klate,huhu..lme xblik kampungku yg besh dan tidak dilupakn muein, padlah dan bdk2 klate xse ajok kawe g ryo umoh demo ko?haha..kawe xse duit ryo wee kawe lens tele, wide, micro dan 50mm ckup r,haha..)

OUTing at JaLaN TaR..yeAY!!!

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 10:03 AM

46

salam ramadhan,

kli ni aku nk cter hal aku kua g outing gn kwn2 kt Jalan TAR a.k.a syurga membeli belah time raya,thnks kepada anep ramli a.k.a housemate menjemput aku gn peq turbo g menembak gn geng2 dia yg mmbuat aku terasa amat kecik dlm dunia fotografi ni,hehe..jgn malu nk bertnya klu mhu pndai, kan2?huhu.. so thnks skali ag anep!


tempat sasaran..

wlupn bulan pose, aku ttp excited!haha..pose pn redah jek,huhu.. aku smpi tempat sasaran dlm kul 4.30 cmtu kot, aku gn peq gerak nek LRT je xnk sesak gn makhnusia2 yg ingin mnghabiskn duit,hehe..so kli ni jgn ckp byk ag k, omputih ckp just straight tu the point jek,huhu..

1,2,3 go..!

 
pasukan penembak tepat mula membidik,haha..
shoot2 dlu pape kt lua ni b4 meredah lautn manusia kt dlm tu,hua3..


lautan manusia..(aku angkt kamre tu nk amik shoot mngarut ni,haha..sesak beb)

 
aksosori tok raya

 
salah seorg pesakit H1N1 yg kronik trlepas dr ICU,haha..

 
penjual minyak attar yg lg stylo xpki kasut pn,huhu..

 
jenjalan agi,huhu..blur xtau nk shoot ape, shoot la kengkwn ni(alamak Yem boleh bntai menguap lak,haha..sori Yem!haha..)

 
nk raya pnyer pasal belon pn jual gak bulan2 pose ni,hehe..xpe janji rezki halal

 
sekut raya,huhu..ade yg murah ade yg mhal, tp yg aku psti mlm last nk rya tu biskut yg xlaku2 tu dowg jual lelong2 jek,haha..so klu nk biskut ke bju rya murah2 g la last2 minit,haha..

 
manusia bershopping sakan (lens tajaan peq, 50mm,huhu..thnks peq)

 
haha..blur ag xtau nk shoot ape?arghh..amik gmbr kwn2 pn jd la (gmbr ni lens juga tajaan peq, 50mm,huhu..thnks peq)

 
xde pape pn gn gmbr ni just nk share ape bnda yg bntuk pentagon tu,huhu..spe leyh btau?tlg2!

 
sowg lgi pesakit H1N1 yg terlps dri ICU,haha..
akhirnya aku berjya mengInterframe dlm blog aku sndri,haha.. (credit for peq)

 
sume melabuhkn kaki di sogo,smbil tu nk tggu azan berbuka pose..

 
berbuka dikaki lima sogo,huhu..sronak gle,huhu..
thnks tu kwn2 yg besh lg sempoi : HanifRamli, Hafizally, Cak, Syafiq (kwn Cak), Sonny, Azri a.k.a tukangbuatsushi, Elizabeth, Peq garage, FareezKario..

 
Hafizally jd mangsa eksperimen aku!hua2..

lpas bkak pose ala kadar disogo ktowg pn gerak g medan MARA g cri nsi ke mknan2 yg blh memenuhkn pewot ktowg ni,haha..smpi medan MARA sume mkn nsi kukus ayam goreng berempah,haha..duk lepak2, isap kok lu, berteka teki la, menyembang la, gelak2 la sume ble da settle jek aku, anep gn peq blik la dlu coz mcm da pnt sgt,huhu..

 
LRT Bandaraya

 
cte da nk abis bru aku nk masuk, lambat tol la aku ni,haha..posing gn awek kesygn,haha..sayang kamoo!muah3..!haha..

so..

the end of the great moment with penembak2 handalan tu..huhu da bis da cter,huhu..

huhu..klu ade nk komen hal gmbr2 tu sila la komen ek?jgn sgan silu ek?huhu..