| b | r | o | g | a |

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 12:58 AM

19



ASSALAMUALAIKUM kpd sume2 yg bca entry aku ni,huhu..member2 len da lme da upload entry broga neyh, tp aku slalu jd owg pling last n paling malas nk update entry disbbkan cbuk gn asemnt yg menimbun,haha.. xpe la janji aku upload gak entry neyh,huhu..

g broga neyh planning yg dirancang sukesuki oleh khal gn silah,haha..pape pn berjaya gak la planning kowg ni,huhu..thanks to dowg coz ajk aku,huhu..perjalanan dri KL ke semenyih ni agk jauh gak, so member2 aku yg da g broga ckp klu nk panjat bukit ni kna g awl tkt jem?haha..

so ktowg panjat la nek bukit ni dalam kui 630pgi,huhu..awal gler, haha..nek2 jek bukit tu mmg da jem gn manusia, kebanyakan aku tgk bangsa cina la ramai nek bukit neyh, mybe dowg nk jog kot nek atas bukit neyh, bukit ni xde la tggi sgt pn berbanding gn gunung nuang yg aku da nek..tp dia mencabar sbb track dia kcik n smpit gn manusia2 yg dtg ke sana,huhu..so aku da xnk cter da mybe membe2 yg nek aritu mybe da cter pnjg, so meyh gk gmbr aku plak k,selamat menjamu mata k :P


khal gn kincir angin dia,hehe..


brader PI tgh shoot cmre kecik tu


rehat sebentar


pasar tani kedai Pak Aji cawangan Broga


gadis belon (da lenguh pp dia duk kje tiup jek,haha..)


bubye broga

thanks to the team aritu, thanks to

khal,

silah,

bro PI,

bro BIG,

peq,

asif,

libab,

saiful n gf dier.

*to silah : mane cuppocino blended aku, pnt aku angkt d90 ko dr ats smpi bwh, aku nk tntut gak,haha..kijam2
thanks to bro BIG sbb amik aku gn peq kt umh n bwk lepak2 umh ko yg besh mcm umah hantu n try CLS gn speedlight 430exII bru ko tu,haha..

OUTING PHOTOMALAYSIA

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 6:45 PM

8

salam semua,huhu..memandangkan entry ROL aku tidak berjaya menarik perhatian member2 blogger aku so aku nk tkr la entry aku,haha.. da xlaku tu nk simpan ag buat ape dop?huhu..kasi tkar la,haha..kali ni aku nk cter hal aku kua outing gan PhotoMalaysia kt Taman Tasik Perdana,huhu..yg aku peliknya kenapa ade perkataan 'tasik' kt nama taman ni, sdgkan tasiknya sekakang kera jek pn, klu kera nk kangkang pn xpuas,haha..pape jekla aku neyh, so jgn buang msa ag, njoy la ek gn picca aku yg da semakin mcm sampah sarap ni,hua2..

ok..1,2,3..go...!

kerengga merah, tertonggeng aku nk amik shoot ni,haha..torai la klu ase besh k :)

memBUNGA

bokehlicious

bunga 1Malaysia

semut itam g jenjalan dlm longkang


teratai 


cmre oldskul

 

reflektion, jd x?haha..


pepayung dri asif ( Mr.Chenta)

thanks to khal, asif, silah n bro PI yg sudi  ajr aku ape2 yg aku xtau,haha..

ok la skian, adios..!


R : O : L

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 9:41 PM

4


taken by k810i jerk
aperture : f/2.8 tuuu..
(lgi hebat cmre hp aku dri cmre aku,haha..)
shutter speed : 1/5000
ISO : 80

assalamualaikum..da lme xhupdate kan?haha..mgkin aku bz gn keje2 yg buat aku sampai jdi cbuk,haha..so aku nk straight to the point trus xnk mencarut pjg2.. ROL = Ray Of Light sape yg xtau g google cpt,haha..cri sndri aku mls nk trgkan kt kowg,haha.. ape aku nk smpai kan sbnrnya ialah aku nk kowg komen la hasil aku ni, nk caci ke nk maki ke nohal k (janji maki hasil kje aku ni utk improvement bkn kt aku plak k) janji ikhlas k beb..huhu.. so layankan jekla aku ni,huhu..