gemPAR_kaN BloG aku!!!

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 7:16 AM

12

salam rya kepada sume,huhu..

entry kli ni sje jek nk kasi gempak,haha..

ni aku nk buat pengumuman awam kepada sume2 kengkawan aku n follower aku, bahawa aku dgn secra officialnya ingin mmberHENTIkan blog aku buat sementara waktu dan msa aku kembali tidak diketahui ble msa nya kerana ade sbb musabab yang aku sndri xtau dan memberi masa tok aku nk luangkan msa dgn wt asemnt dan exam yg semakin dkt ni,haha..

no picca, no entry bru tp aku still akn melawat rkan2 blog aku,haha..jgn ditnya knape aku stop jap k,haha..mybe fotoblog aku yg daif ni akn diupdate len2 msa yg aku sndri xtau,haha..

ok la time la salam aku yg terakhir dlm blog ni.

assalamualaikum..

S E L A M A T T I N G G A L S E M U A!!!

kad GhaYEr..

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 10:40 AM

7

salam, ni la kad2 ghaye elektronik yg aku dpt dr member2 blogger aku,huhu..thnks k,huhu..

 
dari dinda ku munirakirana (*sowi2 jangan mjok ek,hehe..)

 
dari burt

 
dari faarihin

 
dri lynsyhira


 dri bdk comel ni si putihpurple



dri akulensa

kpda sesuma yg bg kad ghaye yg cun melecun ni, thnks k,huhu..

S E L A M A T H A R I R A Y A A I D I L F I T R I
maap zahir dan batin!

SElamaT HAriey RayoOO!!

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 4:34 PM

17



assalamuaalaikum sume2 kengkawan aku,
msti kowg menyampah nk tgk blog aku yg xuptodate lgsg ni kan?haha..
berhabuk, bersawang, sampah penuh, berdaki,sume2 la yg xbesh2 dlm blog aku nie, aku pn xtau ape yg aku buat smpi aku xde msa nk upload gmbr2 ni, kerana asement ka? kerana xde picca bru ka? ataupun kerana aku sudah malas ka?haha..pape jekla,huhu

pejam celik pejam celik da nk dekat sebulan kite pose, tp dlm sebulan tu ckup ke kite pose?haha..mari kte muhasabah diri k dan tepuk dada tnya la iman masing2, hurm..sebulan aku pose ase xckup lagi amal ibadat yg aku buat, owg bulan pose ni la berebut nk buat pahla aku lak duk melilau-lilau dpn PC tah cri ape, hurmm..terawih tahun ni pn leyh kre pki jri jek aku pgi, mngaji pn ikut mood,ish3 (mengaji pn ade ikut mood,truk2 tol aku ni) pose tahun ni aku ase xdapat pape pn, xde kesan dlm idup aku, nk kta excitd nk raya xde da la kot,huhu..da besau ape nk kesah raya2 ni, sme jek gn x raya,haha.. tu la aku ble da mkin besar makin jauh dgn tuhan,hurm aku harap idup aku diberkati Allah SWT, aminn.. bulan ramadhan yg ade bpe kerat hari jek lgi ni aku harap dpt penuhkn dgn masa mendkti gn tuhan, insyaallah..

hurm da la tu asyk membebel jek dlm fotoblog aku ni,haha.. raya2 weh, kepada sume rakan2 aku xkre la yg blogger ke yg bdk kelas ke spe2 lah yg kenal aku, aku nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maap Zahir dan Batin la ek, dan juga kepada housemate : faris, anep, peq dan zahir, tlg halalkn mkn minum yg terlebih ke ek?kre cincai la lebih2 tu,haha..

anyway asemnt pn da melambak gn exm pn da nk dkt kalu blog aku tu smpah da byk sgt so mintk maap la, kte buat yg pnting dlu ek?huhu..phm2 la ek

ag stu, aku mintak maap la klu kad rya aku hampeh, otak da msuk air, tu jek aku termampu gn keadaan aku skng ni, i,m sowie!hehe..

ok la salam perantau,huhu..

(*tahun ni aku rya kt tanOH meRoh, Klate,huhu..lme xblik kampungku yg besh dan tidak dilupakn muein, padlah dan bdk2 klate xse ajok kawe g ryo umoh demo ko?haha..kawe xse duit ryo wee kawe lens tele, wide, micro dan 50mm ckup r,haha..)

OUTing at JaLaN TaR..yeAY!!!

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 10:03 AM

46

salam ramadhan,

kli ni aku nk cter hal aku kua g outing gn kwn2 kt Jalan TAR a.k.a syurga membeli belah time raya,thnks kepada anep ramli a.k.a housemate menjemput aku gn peq turbo g menembak gn geng2 dia yg mmbuat aku terasa amat kecik dlm dunia fotografi ni,hehe..jgn malu nk bertnya klu mhu pndai, kan2?huhu.. so thnks skali ag anep!


tempat sasaran..

wlupn bulan pose, aku ttp excited!haha..pose pn redah jek,huhu.. aku smpi tempat sasaran dlm kul 4.30 cmtu kot, aku gn peq gerak nek LRT je xnk sesak gn makhnusia2 yg ingin mnghabiskn duit,hehe..so kli ni jgn ckp byk ag k, omputih ckp just straight tu the point jek,huhu..

1,2,3 go..!

 
pasukan penembak tepat mula membidik,haha..
shoot2 dlu pape kt lua ni b4 meredah lautn manusia kt dlm tu,hua3..


lautan manusia..(aku angkt kamre tu nk amik shoot mngarut ni,haha..sesak beb)

 
aksosori tok raya

 
salah seorg pesakit H1N1 yg kronik trlepas dr ICU,haha..

 
penjual minyak attar yg lg stylo xpki kasut pn,huhu..

 
jenjalan agi,huhu..blur xtau nk shoot ape, shoot la kengkwn ni(alamak Yem boleh bntai menguap lak,haha..sori Yem!haha..)

 
nk raya pnyer pasal belon pn jual gak bulan2 pose ni,hehe..xpe janji rezki halal

 
sekut raya,huhu..ade yg murah ade yg mhal, tp yg aku psti mlm last nk rya tu biskut yg xlaku2 tu dowg jual lelong2 jek,haha..so klu nk biskut ke bju rya murah2 g la last2 minit,haha..

 
manusia bershopping sakan (lens tajaan peq, 50mm,huhu..thnks peq)

 
haha..blur ag xtau nk shoot ape?arghh..amik gmbr kwn2 pn jd la (gmbr ni lens juga tajaan peq, 50mm,huhu..thnks peq)

 
xde pape pn gn gmbr ni just nk share ape bnda yg bntuk pentagon tu,huhu..spe leyh btau?tlg2!

 
sowg lgi pesakit H1N1 yg terlps dri ICU,haha..
akhirnya aku berjya mengInterframe dlm blog aku sndri,haha.. (credit for peq)

 
sume melabuhkn kaki di sogo,smbil tu nk tggu azan berbuka pose..

 
berbuka dikaki lima sogo,huhu..sronak gle,huhu..
thnks tu kwn2 yg besh lg sempoi : HanifRamli, Hafizally, Cak, Syafiq (kwn Cak), Sonny, Azri a.k.a tukangbuatsushi, Elizabeth, Peq garage, FareezKario..

 
Hafizally jd mangsa eksperimen aku!hua2..

lpas bkak pose ala kadar disogo ktowg pn gerak g medan MARA g cri nsi ke mknan2 yg blh memenuhkn pewot ktowg ni,haha..smpi medan MARA sume mkn nsi kukus ayam goreng berempah,haha..duk lepak2, isap kok lu, berteka teki la, menyembang la, gelak2 la sume ble da settle jek aku, anep gn peq blik la dlu coz mcm da pnt sgt,huhu..

 
LRT Bandaraya

 
cte da nk abis bru aku nk masuk, lambat tol la aku ni,haha..posing gn awek kesygn,haha..sayang kamoo!muah3..!haha..

so..

the end of the great moment with penembak2 handalan tu..huhu da bis da cter,huhu..

huhu..klu ade nk komen hal gmbr2 tu sila la komen ek?jgn sgan silu ek?huhu..

NOTHing is PErfeCT..

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 8:48 AM

20

salam n selamat berpose,hehe.. (blum terlambat kot) arini da 13 Ramadhan da, sedar xsedar da separuh bulan da kte pose kan,haha..ble masuk jek 16Ramadhan mood raye da mai da,haha..bg aku mood raye da kureng da, yela time kcik2 dlu excited la skng da besau da kureng da syok tu,haha.. duit raya pn da xdpat tu yg xbesh tu,haha.. 

ok la bukan tu yg aku nk bebelkan, aku nk upload gmbr2 yg aku ase besh,haha.. so entry kli ni xbyk la aku duk mencarut just picca jek, spe yg ske or xske picca yg aku upload ni sila komen la ek, bg ler komen yg membina wahai shabat2 aku,huhu..bru la ade improve ckit nk shoot gmbr ni,hehe.. 

 
karat merah ni shantek gler, yg ni bukan aku shoot kwn aku shoot, thnks epol,huhu..

 
aku xreti amik gmbr sunset,just testing 1,2,3..test2.. ahaks..!

 
makin lama, makin berharga

 
si hitam yang menawan..

 
saya masih idup..

 
siling+kipas=kipas siling

 
subahanallah! cun nyer milik Dia

 
menHIJAU..!


si bunga chantek..


kapas berterbangan..

 
nothing..

 
saya sayang cikgu saya!

huhu..tu jek gmbr yg aku upload,hehe.. enjoy la k

selamat berpuasa, pose jgn xpose k.

salam...

merDAYka pUnyer oUTIng,huhu..

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 11:35 AM

8

salam,

blog berhabuk?aku bru baek dmam jek ni, so kepada yg sesiapa sowund aku coz blog aku berhabuk ni eden da sapu da habuk2 tu, huhu..so harap2 komen ler kalu brani,haha..(sape mkn lada dia terasa pedas kot,haha..jgn marah..)

ok fokus2 ape yg aku nk cter ni, hurm..mlm ambang merdka tu kaki da mengigil-gigil da nk stat moto nk join merempit tp ingatkn aku ni bakal guru,xbek la,ish3 merempit ni bhya,hehe.. xpe la mlm tu aku duk la umh,bgun jek sahur pg tu aku pn ase nk g menembak kt parlimen, yela merdeka tahun ni buat kt jalan parlimen, aku tnpa segan silu mengajak ahmad syafiq firdaus a.k.a peq garage nme komersial dia dlm blog, g menembak,huhu.. ktowg g la menaiki moto cabuk kesygn aku tu.
secabuk-cabuk mto aku tu ktowg smpai gak dgn selamat,huhu..

sampai2 jek park mto sume, aku da nk tergelak da sbb xde owg pn yg hingin nk g tgk sambutan merdeka ni,haha..yg ade pn manusia2 yg terpksa terlibat secara tidak rela,haha..xpe la ni la peluang aku nk g masuk dekat area parlimen tu,huhu.. dah2 penat  menaip kowg tgk jekla gmbr k,haha.. (aku da lenguh menaip)

 
sampai jek aku da menembak2 owg yg duk pki pakaian tradisional sarawak ni, huhu..warnawarni tol

 
ni klu org klate xkenal xtau la, blik klate minum budu stu jug la bru igt kot,haha.. abe halim yazid ni,huhu..time ni dia nyayi lagu fav aku, oh carol! pergh mmg live gn dlm kaset same  la,huhu..tabik2

aku g tgh ckit, jalan2 cri pasal kan,haha..

   

  
jangan tnya npe gmbr menteri-menteri ni aku upload kecik2, ala klu aku upload bsr2 pn bkn kowg kenal,haha aku pn xknl,hehe..pape pn menteri-menteri kite sume ni sempoi2, ko tgk tu siap leyh pgg tgn ag, mcm ni bru satu malaysia, MERDEKA!

 
dalam byk2 gmbr aku bru perasn gmbr ni ade awek tgh posing time aku tgh shoot gmbr,hehe.. sempat lgi tu time tgh kelamkabut lambai2 roti jala (time aku msuk mende ni 50thn merdeka pnyer, bnda yg warna warni ktowg pggl roti jala,haha..)

 
time tgh2 epy ni ade gak yg skit2,ish2 amoi ni dia duk melepak jek kt tpi ni, skit kot,haha..xpn nk blik sbb bhsan


sebelum nk gerak blik, aku shoot gmbr askr2 merah ni berjalan keluar,huhu smart2 sume gn bju merah tu,huhuhu..

 
da letih n bhsan, gambr tiang pn jd la,ahaks..
 

 seblum blik g melepak kt tugu negara dlu, xbyk aku shoot kt sini coz letih da la bulan pose tu yg letih tu,huk3

ok ler aku da letih, t ade msa aku upload ag k,salam