2nd PANTAISURI

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 10:40 PM

6


Salam...saje-saje, bhsan-boring, aku pn edit la gmbr ni stu,hurm.. xtau nk buat ape edit gmbr? ble aku nk stdy ni, gler ah aku ni,hurmmm.. xpe la kowg tgk2 kan la gmbr aku ni klu nk komen aku alu2 kan k, lagi bgus..huhu..

p/s : ok la mode exam harap dpt aku bertukar secepat mgkin, huh mls ciot nk stdy

P.A.N.T.A.I.S.U.R.I

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 8:34 AM

5


Cuba berkongsi kenangan manis aku bersama rakan-rakan aku semasa terlibat program bakti siswa di palekbang, tumpat, kelantan..
petang yang indah bersama orang kampung bermain ombak yang memukau disamping memandang ke langit yang kian melabuh tirainya dan dihiasi dengan warna-warni yang memukau dan memuji ciptaan Allah S.W.T.
SUBAHANALLAH..

A . K . I . R

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 12:03 PM

8


my akir 1~

my akir 2~

my akir 3~

huhu..nothing to say, enjoy the pic k guys, my lovely akir in house..!




SALAM RAMADAN

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 12:27 AM

5



Sebulan sekarang ni terlalu singkat dan cepat kan?huhu.. tgk2 kte da nk abis da berpuasa,hehe.. pasni da xpayah da nk bgun sahur, xpyah da nk g bazaar ramadan yg sesak sgt2 tu ( pengalaman di bazaar Ramadan tasik permaisuri ) dan xpyah da nk tggu azan Magrib bru nk makan sepuas2 nya. TAPI, walaupun sume bnda yang aku btau tu xpyah da nk buat pasni tp ade bnda yang xpyah mksd aku x susah dibuat dan WAJIB kna buat, smayang 5 waktu dan lebih baik berjemaah ( jgn tnggu time traweh jek bru nk g masjid tu pn sbb ade mkn2 lepas traweh,haha.. bruk prangai..), bersederhana dalam hidup dan sabar selalu ( mulut tu jgn mencarut jek kje )... tu la agk sdih ble kte xdpat nikmat bulan Ramadan ni, bkn nikmat makan aym golek ke kuih2 yg besh2 di bulan Ramadan ke k tp nikmat iman tu... ade lgi beberapa hari ni, moh kte mkin da nk abis da ni mkin kuat ibadat kte k, bukan mkin kuat duk pk nk bju rya wana ape tahun ni or biskut bpe jenis tahun ni.

Sume bnda yg aku membebel ni aku tujukan kt aku sndri n para sahabat aku yg tersengaja membaca blog aku ni k,hehe.. mane2 yg terase tu cpt2 la tobat, aku pn nk tobat da ni,haha...

Udah2 byk lak aku membebel..haha..da la lme xupdate blog tetiba leyh lak bg ceramah free ni, hurm kepada kwn2 blogger n photografer sume sy meminta maap la xdpt nk update blog ni seelok2 nya sbb yg tidak boleh dinyatakan menyebabkn menimbulkn fitnah,haha..xde la grau jek..sje jek aku mls lorh,huhu...nnt rajin2 aku hupdates la gmbr aku k, byk sbnrnya tp mls nk upload,huhu..

Ok la salam silentshutter yg da mmg silent ni,hua3...

last entry for SKPI

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 9:19 AM

18

salam.. pegi skola, blik skola sume nya bdk2, xde ke mak budak,haha.. gatal plak aku,huhu.. bkn xde mak bdk kt skola tu tp ckgu2 pompuan kt sne sume da tua2,haha..ops! ni bkan topic yg aku nk btau..haha..ni last entry aku time aku pegi praktikum kt skola neyh.. hari2 yang besh, sbb aku da xsbar nk bgun lewat dan ber-relax-relax dirumah@goyang kaki tanpa menghadap bku RPH dan buat BBM da,ahaha..ckup la sebulan yang menyiksakan zahir dan batin aku,huhu.. bkn aku nk btau g praktikum tu xbesh, besh sgt duk melayan bdk2 smpai aku pn rindu nk g skola balik,haha..tp ble aku lak g skola xjd pelajar dah tu yang ase len mcm tu,haha.. pape pn kowg tgk la pic bdk2 dalam last entry aku kt skola ni ek,hehe..


time pj, lps aku shot pic ni aku pn join gak,haha..


senyum OH! senyum


senyum sokmo..haha..


conteng-conteng


saya budak PANDAI!


kanak-kanak rebina

S.E.K.I.A.N.

sekolah kebangsaan Pandan Indah-Ku

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 6:05 AM

7

salam,

haha da lme xde entry bru kan, ni entry bru aku time g PRAKTIKUM yang bapak besh kt Sekolah Kebangsaan Pandan Indah. Dalam entry ni aku nk btau kt kowg sume time aku g sambutan maulidaur rasul sekolah ni yang agk2 grand la, tp xtau la grand celah ane, mybe perarakan jek kot,haha.. xpe kowg tgk jekla ek..




kanak-kanak rebina..


cikgu Nasri


budak baek


perarakan

kepada sahabat2 aku tlg la komen ckit gmbr itam putih aku ni ok ke x? balance ke x?huhu aku mau blajar lorh,plish2..

ok sampai cni jek entry aku ni,huhu..pas g skola bz gn asemnt lak,haha.. insyallah aku akn msukkan ag gmbr2 k, just wait n see jek k.

ok la sekian, salam sume..

aku JAUH dari kamo0

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 12:04 AM

4



salam, haha poyo jek title aku neyh, selepas penyepian yang terlalu lama oleh kerana melaksanakan tanggungjawab yang aku kena laksanakan so aku ade satu picca jek nk share gn kamoo sume,huhu..tajuk ni aku tuju kan kt sowg insan yang nun jauh kt sana, beribu-ribu batu jauh dari umah aku kt cherust neyh, aku doakan dia selamat n epy2 kat sana disamping jgn la lupekan den yang borado di Malaysia ni, blik2 la cpat ckit,haha.. insyallah selepas aku da bis berbakti kt skola ni mybe aku akan upload gmbr2 yang besh2 ag k, insyallah, doakan aku dpt amik pic yang besh2, sbb t kowg gak nk tgk,haha..weh2 da jgn duk mencarut lelame kang ade gak yang bom n meluat baca carutan aku dlm blog neyh,hua2..

tata sume2 .. t jmpe ag k

bubye!

| b | r | o | g | a |

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 12:58 AM

19



ASSALAMUALAIKUM kpd sume2 yg bca entry aku ni,huhu..member2 len da lme da upload entry broga neyh, tp aku slalu jd owg pling last n paling malas nk update entry disbbkan cbuk gn asemnt yg menimbun,haha.. xpe la janji aku upload gak entry neyh,huhu..

g broga neyh planning yg dirancang sukesuki oleh khal gn silah,haha..pape pn berjaya gak la planning kowg ni,huhu..thanks to dowg coz ajk aku,huhu..perjalanan dri KL ke semenyih ni agk jauh gak, so member2 aku yg da g broga ckp klu nk panjat bukit ni kna g awl tkt jem?haha..

so ktowg panjat la nek bukit ni dalam kui 630pgi,huhu..awal gler, haha..nek2 jek bukit tu mmg da jem gn manusia, kebanyakan aku tgk bangsa cina la ramai nek bukit neyh, mybe dowg nk jog kot nek atas bukit neyh, bukit ni xde la tggi sgt pn berbanding gn gunung nuang yg aku da nek..tp dia mencabar sbb track dia kcik n smpit gn manusia2 yg dtg ke sana,huhu..so aku da xnk cter da mybe membe2 yg nek aritu mybe da cter pnjg, so meyh gk gmbr aku plak k,selamat menjamu mata k :P


khal gn kincir angin dia,hehe..


brader PI tgh shoot cmre kecik tu


rehat sebentar


pasar tani kedai Pak Aji cawangan Broga


gadis belon (da lenguh pp dia duk kje tiup jek,haha..)


bubye broga

thanks to the team aritu, thanks to

khal,

silah,

bro PI,

bro BIG,

peq,

asif,

libab,

saiful n gf dier.

*to silah : mane cuppocino blended aku, pnt aku angkt d90 ko dr ats smpi bwh, aku nk tntut gak,haha..kijam2
thanks to bro BIG sbb amik aku gn peq kt umh n bwk lepak2 umh ko yg besh mcm umah hantu n try CLS gn speedlight 430exII bru ko tu,haha..

OUTING PHOTOMALAYSIA

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 6:45 PM

8

salam semua,huhu..memandangkan entry ROL aku tidak berjaya menarik perhatian member2 blogger aku so aku nk tkr la entry aku,haha.. da xlaku tu nk simpan ag buat ape dop?huhu..kasi tkar la,haha..kali ni aku nk cter hal aku kua outing gan PhotoMalaysia kt Taman Tasik Perdana,huhu..yg aku peliknya kenapa ade perkataan 'tasik' kt nama taman ni, sdgkan tasiknya sekakang kera jek pn, klu kera nk kangkang pn xpuas,haha..pape jekla aku neyh, so jgn buang msa ag, njoy la ek gn picca aku yg da semakin mcm sampah sarap ni,hua2..

ok..1,2,3..go...!

kerengga merah, tertonggeng aku nk amik shoot ni,haha..torai la klu ase besh k :)

memBUNGA

bokehlicious

bunga 1Malaysia

semut itam g jenjalan dlm longkang


teratai 


cmre oldskul

 

reflektion, jd x?haha..


pepayung dri asif ( Mr.Chenta)

thanks to khal, asif, silah n bro PI yg sudi  ajr aku ape2 yg aku xtau,haha..

ok la skian, adios..!


R : O : L

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 9:41 PM

4


taken by k810i jerk
aperture : f/2.8 tuuu..
(lgi hebat cmre hp aku dri cmre aku,haha..)
shutter speed : 1/5000
ISO : 80

assalamualaikum..da lme xhupdate kan?haha..mgkin aku bz gn keje2 yg buat aku sampai jdi cbuk,haha..so aku nk straight to the point trus xnk mencarut pjg2.. ROL = Ray Of Light sape yg xtau g google cpt,haha..cri sndri aku mls nk trgkan kt kowg,haha.. ape aku nk smpai kan sbnrnya ialah aku nk kowg komen la hasil aku ni, nk caci ke nk maki ke nohal k (janji maki hasil kje aku ni utk improvement bkn kt aku plak k) janji ikhlas k beb..huhu.. so layankan jekla aku ni,huhu..

xde KEJE cari KEJE..!

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 8:43 AM

9

SALAM SEMUA!

aritu sempena cuti wilayah kt area KL aku gn member2 aku pgi la merayap jenjalan kononnya nk release tension, haha..mula2 ktowg g Muar, Johor umh member aku, da sampai Muar ni member aku ckp  xsah kalu xpekena mee bandung Muar gn air sirap bandung,haha..tp kli ni aku xsmpat la nk amik gmbar mee bandung tu, tp yg aku blh bagitau kowg mmg meleleh la air liur kalu xpekena 2pinggan,haha..aku makan aritu pn member aku yg belanja *thnks to acap coz blnja aku mee bandung muar, nnt aku dtg ag k!* haha.. 

 

ni bukan tokey kdai mee bandung Muar tu,haha..( agk2 dlm gmbr dgn yg duk bersandar tu sme x?)

haha..buat kje gler plak ktowg g panjat Cameron Highland lak, keesokan arinya,haha..mmg sah kje gle, pepagi buta da drive nek cameron,huhu..

 

pkul 8.30pgi kt Cameron Highland

 

hotel motel yang ade kt Ringlet Town tu,huhu.. pakai tembak jek ni tu yg snget,haha..


 

g Cameron xsah klu xjejak kilang BOH,huhu..


klu g cameron xamik gmbr ni pn xsah, ag satu strawberi, tp aku da jemu da gn strawberi so aku ltk jek gmbr ladang teh yg luas terbentang ni,hehe..

haha..sekian la carutan aku kli ni, skng ni bz ckit nk update blog agpn skng da kurang outing,huhu..insyallah t ade shot best2 aku kuarkan entry bru ek,huhu..

wokeyh, adios..!



| jaRIKAku |

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 12:06 AM

15


salam semua,huhu..aku pn xtau la mcm ane entry ni blh wujud dlm blog aku kali ni, klu kowg tgk tajuk n gambar dlm blog aku ni pn maybe kowg blh agk la yg skang aku tgh kebosanan tahap hampeh gler2 larh disebabkn da lme xkua outing, even bru pas ikut wedding aritu tpi aku rase bhsan sgt,huhu.. bkn xde gmbr yg nk diuploadkan tok kowg tp ad gmbr lme sje jek mlas nk cri blik,huhu... jari jemari aku ni pn da semakin kurang fungsinya da selain digunakan utk korek idung n memegang bebatang puntung rokok,haha..mungkin jari aku da windu la nk tkan shutter camera aku n beg camre yg aku letak sebelah aku ni pn da mule jeling2 aku,haha..bhya btol! argh..! haha..sampai da keras da jari jemari aku ni, ahaks! windu2 nk g menembak reramai,huhu.. xpe la nnti ade sesape nk g outing tu blh la ajk aku insyaallah aku dpt g,huhu.. yg penting ajk dlu,huhu..

ok la smpai cni jekla kot carutan aku dlm blog aku ni, skng xle nk berucap panjang2 dlm blog t owg bhsan nk baca da blog aku da la xbesh gmbr pn kureng,ahakz! (hah blog aku ske ati aku ler..!haha..)

wedding FAIRUZ n ZILLA 10 0110

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 6:49 AM

14

Salam kepada sesume follower aku,haha..

entry kli ni mengisahkan my first join venture job wedding gn membe2 aku,haha..entry kli ni merupakan sambungn entry aritu yg ade gmbr pelamin yg wana kuning mengelip2 tu, msti ade yg skit mata duk tgk warna pelamin tu duk cucuk2 mata kan,haha..da2 ok la skng ni kowg cuci la blik mata kowg gn gmbr dua insan yang berjanji idup semati ni, insyallah..( ble lak aku pndai duk membungakan bahasa ni, adush! haha..) pape pn jom ler tgk hasil tangkapan aku aritu di Port Dickson,hahaha..

 

pakaian semasa persandingan di rumah pengantin perempuan (xle nk upload manyak2 nnt flickr aku penuh,haha..save ckit..)

 

persandingan belah lelaki gn tema wana baju biru,huhu..tgk pengantin lelaki tu dia sronok lebeyh coz membe2 dia rmi dtg,haha..

 


agk baju jenis ape ni siap ade besi2 ats dahi bagai?haha..spe tau?

 

 

 

sesi mendera pengantin, haha..mcm2 aksi aku soh dowg buat,haha..mule2 xnk pastu ble dowg da enjoy tu ok plak,haha..thanks to abg farhan n peq coz same2 pjuk bg pengantin ni guling2 ats rumput even gatai,haha.. 

ok la tu jek ckit2 sebanyak picca yg aku leyh upload,haha..t ade wedding ag insyallah aku buh dlm entry bru ek,huhu..

k la salam sayang aku utk sume yg kenal aku! haha..

(sebrg kritikan membina di alu2 kan tuk improve skill aku k,hehe..klu kte tgk hasil kje kte sndri msti kte da ase perfect da tp owg len tgk lebih tau ape kelemahan kte kan2? pk kan la k selamat beramal,haha..)

 





T.E.A.S.E.R wedding 10|01|10

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 12:11 AM

15


assalamualaikum kpd sume follower n kwn2 aku,haha..da lme snyap skng bru nk muncul blik, pergh aku mmg plik la,haha..actually aku xsdia ag nk mencarut dlm blog aku ni coz xde bahan yang aku nk mencarutkan,haha.. 

ok just straight to the title k, huhu..sbelum tu aku nk ucapkan terima kasih la kat member2 time shoot gmbr wedding kt PD aritu,hehe..nice team! sume 5 owrang,huhu.. umah pengantin yg ktowg pegi tu kat Port Dickson n dkt gn pantai, tmpat tggal sume disponser oleh pegantin tu sndri so ktowg g sna pn xde la isau sgt hal tmpat tggal, tggal makan minum jek la,haha..tp mkn minum pn asyik mkan nsi minyak jek, yela da umh owg kawen mstilah nsi minyak yee dop,haha..

ok r next issue aku akn upload lak ckit2 gmbr indoor n outdoor time shoot raja sehari ni k,insyallah will be continued.

salam dri silentshutter