SAHUR dengan UPDATE blog!!!

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 3:21 PM

5

 
SELAMAT PAGI
N
SELAMAT MERdayKA!!
SEMUA..

haha owg bgun sahur mkn nsi bg fulltank ni untuk menempuh sehari berpose,tp aku xmghadap pc aku updates blog la ape lg,huhu..
ape bnda la aku nk update ek?huhu.. ok kli ni aku nk habaq mai satu cerita kt hang pa sume,bkan hang tuah @ hang lekir, tp hang2 sume la,huhu..
cm kowg tau aku g SBE seminggu kt area umh kwn aku,kt banting iaitu sekolah rendah batu laut, banting, selangor.


peACE! 4 cikgu shahrul!

bdk ni aku kco dia time dia tgh khusyuk duk dgr ceramah H1N1 kt skola dowg,haha.. dia pn angkt peace kt aku, bdk ni agk pndiam ckit la but sempoi gn aku,haha.. ok gmbr pekenalan pn gmbr bdk skola,xpe2 jgn isau ade byk ag picca hal skul2 ni,huhu..

 
beratur nk g dgr ceramah H1N1 ni, bkn men pjg tol dowg bratur,ish2 xpe2 disiplin tu penting, kan2?


tdung2 yg berwarNA-warNI-aku xamik port pn yg wana bru, ungu tu tok ape,haha..spe yg tau cbe la btau aku k! gambar ni pn time dowg duk dgr ceramah H1N1 tu, khusyuk la kot smpai ade yg pengsan (semangat tu nnk dgr smpi pgsan, haha..)

 
exam time! cbe tgk kot2 ade yg meniru,mmg kna piat tinga la gn aku klu kntoi,haha..aku g skola tu kna plak bdk2 exm, pergh! exam?! ape lgi jga bdk exam la gamaknya,fuh bhsan beb, hurmm..

 
tgh aku duk jga bdk2 exm tu ade plak yg bantai tdo, tah bhsan asyik jwb soalan exam ke dia da bhsan xtau nk jwb ke, aku pn xtau la, kowg pk la sndri ek? yg aku cedih tu kalu laki yg tdo xpe blh gak time, tp tula pmpn pn tdo gak,ish2 malu2 kaum hawa,hehe..so ladies jgn mare nyer?hehe..

 
igt xbdk ni yg interframe mle2 entry td,haha..aku bkn nk buat ketegangan antara kaum adam n kaum hawa tp kowg tgk jekla,huhu.. dgn muka yg penuh berseri n cnfident nyer dia jwb,hehe.. time ni dowg tgh jwb BM : Bahasa Malaysia, tajuk karangan dowg buat ni mengenai buluh, ade stu kisah bdk tu dia eja buluh dengan ejaan lme buloh,haha.. tp aku xglakkan dowg la dowg bdk2 ane tau, so aku btau la soh btlkn, merah pdm mke bdk tu slh eja buluh jd buloh,hahaha..

da la tu tggalkan ceritha td k,huhu..

 
mamam time, "dik sebiji nsi tu untuk sape" dgn selamba dugong bdk ini berkta, "untuk sy la xkn da jilat2 nk bg owg kot",hahaha..(dialog adalah ciptaan sndri tiada kna mngena gn bdk ni, ahaks!)

bdk2 duk mkn pn aku kco gak, tgk bdk ni nk telan sbiji nsi pn xle, haha..kco tol ckgu ni kan2?
hehehe..

lepas xtau nk buat ape kt skola ni, aku gn kwn2 yg skali gn aku cabut g skola mak kwn aku lak, kt sekolah tanjung sepat, area2 ctu gak, skola ni lg bsr n bdk2 lg rmai2. lg pening la jwbnya,haha..

lepas jmpe je guru besar skola tu yg mmg smpoi ktowg pn buat terjah ke kelas2, jeng jeng jeng!
msuk kelas pndidikan seni

 
aku tgk bdk2 ni epy jek time kelas pndidikan seni, tp ble aku msuk jek kelas ni, aku terpk jap apebnda la yg dowg buat tu ek?mcm pelik jek, nk kta tmpat letak smpul surat pn mcm bkn tp tah la, kowg tau x apebndanya,haha..



terjah klas len lak, ckgu xde ktowg la jd ckgunya, soh bkak bku teks la konon bca jek ape yg ade,haha.. (kerja xbermoral,haha..msuk kelas sukasuki jek nk ajr ape, rosak ank owg,haha..)



the last picca 4this entry, mke bdk2 yg tgh bhsan dgr ceramah H1N1 td,huhu..yela bdk2 ane leyh duk lme2 abis lme pn 5minit pstu bntot xle nk duk diam da,ade cacing kerawet la kot,haha.. gmbr ni kt skola ktowg td, bkn kt skola yg ktowg terjah tu,huhu..

so jgn tgk2 jek komen ler ckit,haha..da sangap komen da aku ni, xmalu tol la..

haha.. k la salam merdeka k

peAce no wAr !

melamBuNg2 nk MAra

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 10:07 AM

5

Salam,agrhhhh..nk mrh nih! tnet mcm haram tol, aku nk update blog aku pn xsenang, tnet cm haram, xpe2 tgh mlm pn aku snggup nk update blog yg xbrape nk cun n meriah ni,huhuhu..

al kisah dimenjalan2kan kaki ku yg mls ni,huhuhu berbekalkan mto kwn aku n ari yg xujan, aku gn kwn aku g la jln2 nek moto xpki helmet(kampung laa..polis trafik ane yg nk saman,haha..) ak dibwa berjalan g jeti yang agak besh la,hehe..

 
kasi edit2 ckit jewp

 
jeti ni penuh gn bukan bangsa kita,huhu..

 
huhu..klu brani jalan la sampai ujung,tobat kecut pewot, tgk mcm xbrape nk stabil n slamat jek



jeti kt cni kecik jek xde la bsar sgt tp ok la, kat banting ni byk glew jeti, yela mane tak nya duk dkt gn pntai kje ape lg selain jd nelayan, xkn kt tpi pntai ade bngunan besar2 kot ye x?hahaha..

jalan2 ag petang tu plak g jeti yg lg besar n besh tp bau mak ai cm haram, bau2 ikan2 yg xbesh tmbah2 lak dkt gn kedai cina, mcm2 bau, than jekla sat,huhuhu..


ha..ni la jeti dia,jeti dia panjang gler smpi ke tgh, aku shoot yg tgh je dlu coz blkng dia tu kdai2 restoran cina,mcm2 bau ade, xthn aku,ahaks..hahaha.. cun gak la tmpat ni coz dia ketgh laut kan so pemandangn kt cni pn masyuk jek,hehehe..ilang sume tnsion aku ble dpt menembak,hehe.. bkn nk membebel kt spe2 tp tu la aku ade conflik dlman ckit gn jiwa aku ni bkn cornflake k,hahaha.. (bak kate owg skng ni : jiwa kacau beb!)haha..

 

 
hahaha bot ni la yg sempat aku shoot time dia tgh bergerak, aku igtkn nk trunkan hasil tgkapan ke ape ke upernya nk amik minyak subsidi daa..haha.. yg driver bot ni snyum jek bajet msuk brita la konon,brita mende nyer,hahaha..ade lak pkcik ah chong (bukan nma sebenar) duk tnya aku "ini kamera besar ni, mane punyer brita?" aku dgn konfiden nya menjwb "ini brita siang pao news la uncle"hahaha..dia gelak,hahaha aku pn join gelak skali,haha..

 

da letih aku melayan uncle td n menembak yg xbrape nk tjam ni,aku pn blik la,hahaha..ari sdh snja maa..blik la bersolat magrib lak. ni gmbr tong minyak diesel yg dowg pki nk isi minyk bot dowg,haha..gmbr ni kt ujung2 jeti da so kowg agk2 la pnjng ane jeti ni yg smpai ketgh ni ek,huhu..

tiap2 ari aku duk kt banting ni duk wt lwtan smbil belajar menembak jekla,huhu..

so next picca akan ku update ag k,so enjoy le picca yg aku shoot ni k,

salam,peace!

aku bru PULANG..!

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 12:35 AM

3

sALaM Semua,SElamat BerpUAsA!!!
    fuh..penat glew bru blik dr SBE ni,huhu lega btl seksa zahir dan batin kt skola aritu, huhu..syok mmg la syok tp pnt glew kna lyn bdk2,haha tp lmbat laun aku kna lyan gak kate nk jd bakal guru(insyaallah, hehe..) hurm balik dri sbe kat banting, selangor ni aku ade banyak mende aku nk share gmbr gn kowg,huhu..

    sampai2 je banting umah kwn aku ni,aku pelahap nsi ambang nasi ni sebnrnya tok mlm ni tp aku da ase dlu yela kot2 ade racun ke ape ke,haha.. nsi ambang ni byk gle, lauk lak mcm2, jenuh nk habiskn,haha..tp kowg tgk la ayam golek kt ats tu, mule2 tgk tu yg xthn iman tu ble kowg mkn bru tau azab nk abiskan,hehe..tp rezki jgn ditolak owg ckp, mkn la smpi abis..

 

 
sape xpenah mkn nsi ambang,angkat tgn?sedap ke x?huhu..

wak banting; atok kwn aku - pakar dalam membuat nsi ambang,hehehe..
sedap nasinya wak..hehehe..

sepanjang aku duk sna bru aku tau duk kmpg ni lg besh dr duk bndar,hehe.. owg2 nya pn bek tmbah2 ank2 dara,hahaha..
pas mkn nsi ambang xkn nk blah da kot,huhu.. ktowg g jalan2 la dlu kt pantai banting,hehe.. amik angin ckit, bru ari pertama da excited nk g amik gmbr pntai da,huhu.. ni bru ari pertama, ari kedua ketiga tggu jela t aku upload k
  
time ni da nk snja da,huhu.. awan pn malu2 jek, matahari da lme da blah tu yg gmbr jd gitu2 tu,hahaha..

  
jangan jd mcm ketam,nak ajar ank jalan betul,
makbapak sndri pn jalan xbrape nk betul,haha..

 
dun't torai at home (18sg)
hahaha xde kje g men ketam laga..ad ke?hahaha ni kwn aku pnyer pasal la ni , epol, dia g cri ketam pastu men laga2 lak, haha yg jd mangsanya ketam yang xbersalah tu la, xpasal2 kna WWE da, so jgn torai la kt lembu ke itik ke ek?salah disisi undang2 ni, haram la laga2 binatang ni,huhuhu..

k la tggu aku update lagi,hehehe in progress..
peACE!
nota kaki ayam : kepada sume shabat nk menembak ajk2 la ek! (muka xtau malu,hehehe..)

kejap ADE kejap xDE,hahaha..

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 6:37 AM

0

hahaha.. tajuk pn tah ape2 tah, hahaha aku still dlm SBE ag ni, huhuhu bapak bosan gle g skolah, tambah2 bdk th exam aku dtg, waa.. ase cm nk blik jek,hahaha.. spe2 yg telah memVIEWkan blog aku thnks la ek, bab kte kwn aku yg da view blog aku ni "tambah2 la gmbr manyak2.." sbr2 (sabar tu kan separuh dri iman & bukannya SABARiah k, hua2..) bakal menyusul ble aku da pgg pc aku yg melaju tu k, hahaha ni pn duk meng-0n9 kt umh kwn, nnt2 la aku update blog aku k, hehehe..

so MENUNGGU jekla ek, hua2

k ler,

bubye,,,

keBZan meLANDA

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 5:47 PM

4


salam kengkawan, ni last entry aku sebelum aku g last SBE(School Based Experience) aku kt banting, selangor kat umh kwn ak, hurm aku letak pic ni coz nmpk cm bz jek kete duk gerak2, hahaha..so aku letak la,ni aku kwn aku amik gambar time tgh kelamkabut nk blik coz time ni magrib da nk bis, cepat2 menembak kot xsmpat nk smyg magrib, hehe.. so aku g SBE kt umh kwn aku ni menyelam sambil minum air la kt umh dia ni, umh dia ni dkt gn pantai Bagan Lalang, so aku nk bljar2 la amik gambr landskap, huhuhu.. so kre menyelam minum air la tu(buat SBE sambil nk g outing kt pntai)hehe.. lgpn aku newbie gle2 ag so kna byk bljr ag,hehe pape pn wish me luck k, t aku da blik aku upload gmbr yg besh2 k, insyaallah. pape pn doakn aku epy2 go lucky la kt sna smbil nk abiskan last SBE aku, next year n sterusnya nk g praktikum da, hehe.. so kte enjoy! huhuhu.. k tgk2 n komen2 la blog aku ni k. 
salam 

memBUNGakan Jiwa

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 9:52 PM

0



salam,ni entry sje jek nk jd mat jiwang,hahaha..
ayat xnk blah ade jek cintan2, hua3 aku ni mls ckit nk edit2 gmbr tu yg skeping2 tu aku letak gmbo tu, xpe2 tggu ble aku da rajin t aku boh manyak2, hahaha..skng ni mood aku xelok ckit, hahaha so kwn2 aku ignore kan aku k.huhuhu.. ni nk habaq hal bunga ni aku gn kengkwn aku kua outing shoot kt bukit jalil aritu, atas tu ade tman2 ckit ktowg g la amik gmbo kt sna, hua2 hurm jdkn cter aku tertgok la plak kt sejenis bunga yg cute mute ni, huhuhu shoot manyak post stu jek, hahaha
(ak mls nk edit laa...) ok la tu jek aku nk membebel, hahaha  




BLOGGER gila (aku la tu)

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 2:01 AM

0


huhuhu.. bru blik kelas da mghadap dpn pc burok ak ni, hahaha (gatal tgn nk update blog yang xseberapa nie)
ni update la alkisahnya satu gmbr ni, edit pn nk xnk jek..hahaha tajuk pn hampeh GERIJI BESI BUROK, ape yg kowg nmpk? actly gmbr ni, gmbr longkang besar aku amik time outing shoot2 gn kwn2 aku, ap ade dalam longkang tu? hahaha ade pokok kecik yang xbrape nk idup, hahaha.. aku skng cmtu la ble xde chaya matahari dia pn xbrape nk subur la, hurm aku ibaratkn dri aku skng ni cm pkok tu r, aku skng da ni da cm ape tah, hahaha.. so kowg tgk la ek pokok tu dlm2 k,huhuhu.. 

aku SHAHRUL

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 10:13 PM

1

salam, huhuhu.. akhirnya ade gak blog aku, bru tumbuh ni,huhuhu tggu la slow2 nk msuk gmbr2 aku,huhuhu