B A N T I N G 17|10|09

Posted by silentshutter | Posted in | Posted on 3:20 AM

salam, 

entry ni da lma aku tggu nk luahkan,huhu..cume xkesempatan jek..

ok 1,2,3..go!

Dlm beberapa hari lgi nk abis nya bulan Syawal ktowg berkonvoi ke rumah sowg kawan ktowg di Banting, Selangor, spe owg Jawa Selangor tau la tmpat ni,hehe..banting+ moto= sakit pnggang tu,haha..pape pn thanks to bro Shazni coz telah menjemput ktowg g beraya n cuti2 Malaysia di Banting,huhu.. siap sponser tmpat penginapan dan makan skali tu,huhu..besh2 g Banting 

so bek xpyah melalut banyak2 kowg tgk jekla gmbr dlm blog aku ni, sowi la klu ade yg poyo2 n jiwang2 k,haha..layan jek k..

 

cover album,haha.. time sunset,walaweyh..


aktiviti melompat selepas da berkubang kt pntai, ni time da magrib,haha..

 

sje jek nk buat pewot kowg meraung2!

 

nyum3!

 

ape yg kowg nmpk lubang idung ke motor?haha..

 

bujang terlajak, nk berkenalan btau aku, ok!

 

huhu..penutup, 3owg anak dara ni sume da ade laki gn ank da,so xle nk msuk line la,haha

last pic tu mmg sje jek aku nk buat poyo2 n jiwang2,haha..xde pape pn sje jek k,haha..pape hal pn aku ttp aku k..

ok la salam.




Comments (34)

da lame nk g ctu.. tp x sempat2.. kem PLKN aku dlu dekat jew ngan Bagan Lalang ni..

la yoko peq, xpo2 t kto g la klu mu nk g gak,huhu..komen la ckit gmbr aku tu,haha..nk bljr ni boh..

aiya..
sedap ikan ngan ayam bakar tu :D

ah..lawo deyh bagan lalang..

huhuhu first pic smart

aku suke poster bagan lalang tu..dh mcm poster filem je

pembalasan>
kemang : tu la msti pewot ko da meraung2 da tu, kna lak cecah air asam,haha..pergh meleleh tu,huhu..

amir: thnks bro,huhu..

duwey: mmg poster filem pn tajuk folem dia "journey to Banting",haha..

gamba sunset kat tepi pantai... cool~~~

shuke gamba first..

eh2? mane tuan punye blog ni?

tak kelihatan pon.. hahah

pembalasan;
to khal tuan dia ade duk berkubang kt pntai tu ag,haha dia xnk nek,huhu mndi pntai besh,haha...

terbaik la bro..aku suke 1st pic..

ooo.. patut la.. hehe...

tgh berkubang ye... sampai surut pantai tu di buat nye... lalala~~~

sokmo xhbis loading gmbr2 dlm blog ni..
bsr sgt kot saiz gmbrnye..
huuu

nah ni komen2 xmembina~
yeap, 1st pict is nice n cool~ sayup mata memandang....
ah, windo0o malaysia!!! nak mandi pantai!!!
ikan gn ayam bakor tu mmg xbley blah!!! gugur jiwa kat cni dowh!!! meronta2 anak2 caceng lam pewot~ T_T
haaa... jgn lupa, sate kajang~ sate~ sate~ lalalala~
5th pict: penembak interframe dlm kaca mata~ pewiiittt!!!
last: "anak dara ni sume da ade laki gn ank" dara ke?? auwww~ tang~
haha, cheers!!

seperti biasa.. sume gambar pun cool.. tp nape ko g amek gambar bini org lak.. aweks2 takkan takde kot kat tepi pantai..

cantik gambo 1st tu n gambo lompatan burung puyuh bramai2 tu hehe...sdap tgk ikan tu..lma xpekena ikan bako ni hehe...

pemBALASan :
akulensa> huhu..pic stu tu rmi jek suke,haha..thnks bro..

khal>haha jeles la tu nk berkubang skali, nk join jek la..

miss benida >haha berat internet mu tuh,haha..

unspoken> komen yg xmembina, reject jek la,haha..xde la grau jek bebeh, xabis2 aste, balik dlu laaaa...!

ezany> sperti biasa?haha..mcm la ko biasa ko komen blog aku, bz la tu, hua..xpn buat2 bz,haha..

hidungberantai> haha..gmbr 1st n ank2 ikan melompat tu pn aku ske gak, kte same taste la bro,haha..t aku nk berguru gn ko,huhu..

chiss... kena rejek?? dush~
orait, malaysia, nantikan kepulangan ku!!!!!
nak sapu licin sate2~~~ bia kering poket tuh... lalalala (0.o)

dude

cover album tuh terbaekkk!

last pic pun nice

pic reflection moto pun nice...

good! ade potential...

nk tau rahsia peq jd photographer hebat?

slalu2 amik gmbr karl

hahaha - muntah cepat!

haha

karl: thnks for the komen melambung tu k bro,haha..aku bru tau rahsia peq la kalu cmni,haha..yela t ko jd la model aku,hua2 tobat idung aku berdarah klu ko jd model aku,hua3..

ayam tu gak yg paling sodapp
meleleh aku tgk

nk pnje spek kilat tu boleh..
bru blh loading gmbr dlm blog ni..
comel gmbr..kualiti yg cun melecun.

Aku teringin sangat nak buat gambar macam melompat (2nd pic ).

Ramai sangat yang buat. Teringin ... tapi bila pk balik yg lutut aku ni dah komanspana ... tak jadi lah pula ...takut2 bila landing ..terkehel pulak....

guna flash ke Tuan ...

gambar sunset bulat tu ... orang kata kena guna F > 10 ...

tapi ada time juga bila aku try tak jadi ... sebab matahari tu sendri yg kuar bersinar...

Cuma kali ini memang matahari tu dalam keadaan bulat tak bersinar ... mudah aku snap ...

Tangkap guna barehand ja, cuma guna ISO tinggi ... kalau guna tripod ok la sikit ..boleh guna ISO rendah ... taklah banyak sangat noise. Tapi aritu dah letih sangat ...

pemBALASan :
yoro >haha..mmg sdap pn, time tu byk gle bkar aym yg amik tu just ckit jek mule2 duk bkr pastu aku xthan tgk aym tu ltk kamre tepi mkn la plak,haha..oo xthn tu

cik benida> haha berat la demo ni,huhu..spek tu jugok mu nok,haha..

razifembi> mmg la rmi da buat, tp kna tgk model yg melompat gak, kwn2 kte yg laki jek leyh buat pmpn jgn bro, bhya!haha..a,ah aku tembak flash, blkng tu sunset da nk mgrib da,huhu..owh yeke gne f10 hurm insyallah t aku try k, thnks for the info k bro.

wek..!! =P

Salam.. wah lama tak menjengah ke sini.. blog pun dah suasana baru.. cume warna aje still lama.. hohoho.. (^__^)


bestnya tangkap gambau kat pantai.. pemandangan kat tepi pantai memang best.. pemandangan alam aje lah yg best.. hehehe.. suke tgk pic first tu..

nice piccha. me loike!

ayam dgn ikan bakar buat air liur ni leleh je ;)

Salam.. wah.. bile lagi nak upload pic2 yg lagi best.. tak sabau nak tgk ni.. (^__^)

hoho..menarek jgk bagan lalang ni ya.

yg 3 org tuh buke anak dara lg la abe, klu dh ada suami and anak2..haha.

alamak kntoi lak gn pokcik cak,haha..tu saing aku la, anok daro lg la,haha..mu sowg jah hok perasam ayt aku tu,haha..bgus2..mu tlh berjaya mngkantoikan aku,haha..

Banting kat ne ar?

gambar laut tu
best

tgk ombak tinggi

hu~~

salam.. wah.. nak praktikal dah yer..

akak ade je tips2 tu.. mungkin sesuailah untuk org2 yg menjiwainyakan... cam akak ni tak berjaya nak melaksanakannya..

mula2kan.. bila masuk kelas.. jangan terus nak ngajar.. beramah mesra dengan dia org dlu.. lepas tu baru mula ngajar.. kalo dpt ngan bebudak tahap 1 ni, terutama dak2 kcik ni.. layankan aje rentak dia org, tapi pastikan terkawal.. nak nyayi ke nak lompat2 ke, ataupun apa2 aktiviti yg sesuai nak buat, uat ajelah untuk dia org.. dgn dia org jgn suka nak marah2 sgt.. mula2 jeling je dia org dlu, bila tak leh nak kawal, baru marah.. tapi jangan sesekali pukul.. nant jadi habit nak memukul aje.. kalo nk pukul pun ada caranya.. yg pntg jgn budak2 ni smpaikan cite yg tak elok kat mak ayah dia org.. Pandai2lah tackle bebudak ni.. ha.. lagi satu.. sbelum nak masuk kelas tu.. igt.. jangan kasi muka kat bebudak ni.. nanti dia org naik lemak.. cam akak.. dah tersilap.. dah tertunjuk baik sgt kat budak ni.. tu pasal la dia org tak takut langsung kat akak.. dia org bnyk main aje.. sakit jugak jiwa dan raga nak layan kerenah dia org ni..

ha.. tu la antara tips2 dari pakcik akak n cikgu kat skolah tu..

rasanya tak ada masalah bagi kamu kan untuk ajau bebudak ni kan.. sbab tu kan memang bidang kamu.. pasti boleh tackle bebudak ni.. chaiyok2 untuk praktikum tu yer..

nak jadi cikgu yang best dan sempoi.. senang aje.. kasi dia org bercerita ape yg dia org nk citer.. pastu uat aktiviti yg dia org suke yg pntg berilmiah.. bila ada masa senggang tu citelah cite2 yg menarik yg sesuai dengan usia dia org.. nak uat dia org minat ngan aktiviti.. uatlah ada sedikit habuan kat dia org.. tu salah satu cara nak tarik perhatian dia org dan nak uat dia org suke kat kite juga.. bila kita berjaya buat dia org suka kat kita, tiap kali kita nak msuk klas dia org, mesti dia org akan happy dan dia org pula tak sabau nak jumpe kita.. bila kat luar kelas pun dia org happy bila jumpe kita.. huhuhu.. tu yang akak takkan lupa la spanjang berada kat skolah tu.. (^__^)

cikgu lelaki mesti lagi best dan sempoi punyalah.. good luck nanti..

nice shots bro.
jeles ar plak aku tengok.
haha

mcm dekat bndar tasik sltn jer

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails